Следвайте Гласове в ТелеграмДвама министри се освобождават само седмица след клетвата

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДвама министри се освобождават само седмица след клетвата
Коментари Харесай

Румен Радев: Димитър Главчев изпълнява щенията на своя партиен началник

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебното държавното управление. Това е неуспеха на конституционната промяна. Партиите обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Виждате от партийни събрания по какъв начин се дават разпоредби, по какъв начин се заплашва министър-председателят. Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф.

Това съобщи президентът Румен Радев в коментар на желаните от служебния министър председател рокади на двама министри - на външните работи и на земеделието. За поста на първи посланик Главчев предложи Даниел Митов, който е заместител на Бойко Борисов в ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е препоръчан Георги Тахов.

Според последните промени в Конституцията тези кадрови промени в кабинета би трябвало да бъдат утвърдени от президента. Радев разгласи, че ще беседва със служебния министър председател в петък.

Ще упорствам министър председателят Главчев да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно далечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите оферти за рокади, само че не може да се предлага за министър зам.-председател на партия.

Източиници: dariknews.bg, epicenter.bg

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР